top of page

Wenskind - Gaby Rasters

Wat als je grootste verlangen ook je grootste verdriet is? Van VBK-Lab mocht ik deelnemen in de blogtour van Wenskind van Gaby Rasters. Vandaag is het mijn beurt om mijn recensie te delen, dus hieronder laat ik je graag weten wat ik van deze roman vond.Het verhaal

Drie families blijken op bijzondere wijze aan elkaar verbonden geraakt door hun kinderen of kinderwens.


Charlotte en Jasper zijn beide overtuigd dat in hun relatie geen kinderen passen om gelukkig te zijn. Maar als Jaspers broer Sjoerd en zijn echtgenote Nicole aankondigen dat ze voor een baby willen gaan, ontstaan er nieuwe problemen: twijfels bij Charlotte en Jasper maar de eerste scheurtjes in de relatie van Nicole en Sjoerd.

Ondertussen komt Chelsea op het pad van Charlotte en Jasper. In een giftige omgeving vol geweld is zij ongewenst zwanger geraakt.


Dan lijkt plots niets meer maakbaar in het leven en moeten er intensieve keuzes worden gemaakt die soms niets, maar dan ook niets met een roze of blauwe wolk te maken hebben…


Look & Feel

Een prachtige cover in blauw met roze pasteltinten; voorzien van rozenblaadjes en vergeet-mij-nietjes die zeker na het lezen van deze roman voor zich spreken.


Oordeel

Weer zo'n prachtige, aangrijpende roman van Gaby Rasters met een onderwerp waar we het allemaal eigenlijk liever niet over hebben; kinderloosheid.


Deze roman kan niet meer opzij worden gelegd als je eenmaal start met het verhaal. Een heel fijne schrijfstijl en op sublieme wijze laat Rasters de hoofdpersonen om beurten hun eigen verhaal vertellen, dat uiteindelijk in een aangrijpend verhaal overgaat. We maken kennis met de vertellers die hun wanhoop, boosheid en machteloosheid met ons delen. Maar ook met hun hoop, hun moed en hun positieve instelling.


Door de prachtige wijze van vertellen proef je de pijn en alle overige emoties van de hoofdpersonen en hoop je zoooo dat alles goed afloopt. Maar het leven is net als dit verhaal gewoon onvoorspelbaar maar je kunt er wel het beste van maken. Toch alles nog met een vleugje humor door alle emotie door, en ook dat is prettig lezen.

Het verhaal heeft mij enorm geraakt. Laat ik het zo zeggen; knap als je het zonder traan of slikmoment kunt wegleggen…


Al met al voor mij 5 sterren waard; een prachtige roman die je zeker niet onberoerd laat en te flink wat denken geeft!


Sterren: *****

Specificaties

Uitgever: VBK Lab

Auteur: Gaby Rasters

Prijs: € 21,99 (paperback) | € 9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 01.02.2024

Pagina's: 304

ISBN: 9789032520526


Met dank aan VBK Lab voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page