top of page

Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

Als Joy plots haar zorgvuldig uitgezette levensplannen in duigen ziet vallen als haar partner haar onverwacht opzij zet, weet ze zich totaal geen raad. Maar daar, op dat bankje in het park, zit de volgens haar nog net niet bejaarde Frida, die haar problemen zo goed begrijpt…

De inhoud

De midtwintiger Joy is de wanhoop nabij als haar partner haar plots inruilt voor een andere collega. Al haar plannen voor de bruiloft en het huisje, boompje, beestje vallen plots weg, net als haar baan. Dan ontmoet ze op een van de somberste dagen van haar leven, de 72 jarige Frida die haar niet alleen tissues voor haar tranen aanbiedt maar uiteindelijk ook een plek om tot rust te komen.


Ook voor Frida is het leven niet meer stralend als voorheen na het verlies van haar man, met wie ze bijna 50 jaar samen een eenheid vormde. Aan de hand van adviezen uit de zelfhulpboeken van Joy worden er stappen gezet om het even weer op rit te krijgen. Niet alleen door Joy maar ook door Frida, die best wat hulp kan gebruiken volgens de eveneens op leeftijd zijnde buurvrouw Cecile, die altijd voor iedereen klaarstaat in haar drukke leventje. Zo ontstaat er voorzichtig een vriendschap tussen deze vrouwen, die ondanks het leeftijdsverschil behoorlijk veel gemeen blijken te hebben. Maar zullen de geschreven adviezen uit de boeken, ook tot een succes in de liefde voor zichzelf leiden bij deze twee vrouwen? Want wie zijn ze eigenlijk zonder een partner…


Look & Feel

Die cover! Kijk ernaar en je bent op slag verliefd! Althans ik wel. Een matte cover met glimmende titel. Alles in prachtig vrolijk kleurenpalet, twee allerliefste meesjes die ongetwijfeld een koppeltje zijn, de bloemen en de LP, die achteraf allemaal een grote rol blijkt te spelen in deze feelgoodroman, en het subtiele bankje met twee personen erop; heerlijk!


Oordeel

Vanaf het moment dat ik het verhaal instapte, zat ik er direct in. Wat een fijne schrijfstijl heeft Susan Muskee. De hoofdstukken worden om en om verteld vanuit de twee hoofdpersonen. Muskee schakelt moeiteloos over in het verhaal, zonder dat dit “ingewikkeld” wordt voor de lezer. Prachtig hoe de problemen, de humor en de liefde worden omschreven voor deze twee vrouwen, die beide in een verschillende levensfase zitten. Muskee omschrijft op een sublieme wijze hun gerelateerde gevoel en dat zorgt voor een hartverwarmend verhaal. Juist het inzicht per beschreven levensfase maakte dit verhaal zo geloofwaardig voor mij. Ik genoot van de humor in het verhaal en de prachtige zinsopbouw die Susan Muskee gebruikt in deze ultieme feelgood. Daarnaast wordt het sentiment niet geschuwd, waardoor dit een sublieme feelgood met perfecte verdieping vormt. En, ik ontkwam er echt niet aan, er moest diep geslikt worden, want ook emotie is Muskee niet vreemd.


Ik kan nog even doorgaan, maar weet je, geloof mijn gegeven vijf sterren maar en ga dit boek zelf lezen! Ik gun je dat plezier! Net als dat ik iedereen een vriendschap gun als die van Joy en Frida.


Een feelgood zoals ik een feelgood het liefste lees. Naast dat Susan Muskee een geweldig persoon is (ik heb haar een paar keer mogen ontmoeten), schrijft ze ook geweldige verhalen. Dikke vette aanrader! Prachtig!


Sterren: *****


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Auteur: Susan Muskee

Prijs: €19,90 (paperback) | €9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 24.10.2023

Pagina's: 352

ISBN: 9789402713688


Met dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


Kommentarer


RECENTE BERICHTEN

bottom of page