top of page

De Cubaanse dochter - Soraya Lane

Zeven jonge vrouwen ontvangen een uitnodiging van de notaris in Londen. Vanaf dat moment ontdekken ze dat niet alles was wat het leek bij het leven hun grootmoeders. In De Cubaanse dochter, het tweede deel in De verloren dochters-serie, volgen we het verhaal van Claudia.

De inhoud

Rond 1950 is de familie Diaz een van de invloedrijkste families in Cuba. Ze staan aan het hoofd van de grootste suikerplantage in Havana. Na het overlijden van zijn vrouw, heeft Julio Diaz grote plannen met zijn oudste dochter Esmeralda die ook de zorg van de overige drie zusjes op zich heeft genomen. Het is de bedoeling dat zij een goed huwelijk zal gaan sluiten, passend bij hun status. Maar als de oudste dochter des huizes Chistopher, de Britse zakenrelatie van haar vader, ontmoet tijdens een zakentrip, is ze volkomen verkocht ondanks het feit dat ze weet dat een dergelijk huwelijk nooit met goedkeuring van haar vader zal kunnen gaan plaatsvinden.


Ruim 70 jaar later ontvangt Claudia een houten kistje met slechts twee aanwijzingen van de notaris, nagelaten door haar grootmoeder. Aangezien Claudia net haar baan heeft opgezegd, haar verloving verbroken en haar woonruimte te koop zet, ontstaat er alle tijd om op onderzoek te gaan. Ze hoopt niet alleen zichzelf te hervinden, maar ook de raadselachtige papieren uit het kistje te kunnen plaatsen. Uiteindelijk belandt ze in Havana, Cuba waar ze Mateo ontmoet, die haar helpt om stukje voor stukje de antwoorden te vinden op al haar vragen.


Look & Feel

De matte cover met glanseffecten van deze paperback met flappen neemt de lezer meteen mee naar het caraïbische Cuba; de karakteristieke villa omringt door palmbomen en zee.


De binnenkant van de flappen zijn net als het eerste deel, voorzien van een veelbelovend voorwoord van de schrijfster aan de lezers waarin ze haar start en motivatie van deze serie beschrijft.


De hoofdstukken zijn overzichtelijk. Ondanks de twee verhaallijnen in twee verschillende tijdsvakken, ontstaat er geen verwarring.


Oordeel

Na het eerste deel, dat ik wat sceptisch was gestart (lees mijn eerdere recensie van De Italiaanse dochter hier) was ik erg benieuwd naar de opvolgende delen. Ik werd niet teleurgesteld, want ook deze roman was weer heel fijn om te lezen.


Ik schreef al eerder: “Als fanatiek Zeven zussen-fan ben ik dit boek zeer cynisch gestart, want laten we eerlijk zijn; 7 zussen, 8 delen die ons meevoeren over de hele wereld ... dat concept is toch een 1 op 1 copy paste met de wereldberoemde reeks van Lucinda Riley? Wie heeft ze niet verslonden en zit niet met smart te wachten op dat laatste deel 8?”. En ook dit keer is bovenstaande van toepassing.


De samenhang tussen de verhalen is mij vooralsnog niet duidelijk. Voor nu zijn de boeken mij een verhaal op zich. Met als uitzondering de bijeenkomst van de jonge vrouwen bij het advocatenkantoor dan. Die werd ook nu weer omschreven, dit maal door de ogen van Claudia, de hoofpersoon in De Cubaanse dochter. Maar dat er nu nog geen andere verwijzingen zijn, stond het leesplezier bij mij zeker niet in de weg want ook dit bleek een fijn boek om te lezen. Soraya Lane heeft een fijne schrijfstijl met vaart, waardoor je graag wil doorlezen. Over Cuba heb ik niet eerder gelezen dus een stukje geografische informatie was interessant. Niet veel diepgang, maar net genoeg om mij te boeien.


Dus ook het tweede deel uit De verloren dochters-reeks heb ik met plezier gelezen. Eigenlijk meer als een fijne feelgood dus. Wel ben heel nieuwsgierig naar het volgende deel dat in februari 2024 zal verschijnen: De Griekse dochter. Zal daar eindelijk wat samenhang gaan ontstaan? Dat is namelijk wat ik nog mis als ik een serie als deze aan het lezen ben.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Oceaan

Auteur: Soraya Lane

Vertaling: Erica Disco

Prijs: € 20,99 (paperback) / € 11,99 (e-book)

Publicatiedatum: 12 juni 2023

Pagina's: 304

ISBN: 9789046830918


Met dank aan uitgeverij Oceaan voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


コメント


RECENTE BERICHTEN

bottom of page