top of page

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

Wat vond ik het eerste deel van deze serie (Maxton Hall College) van Mona Kasten om te smullen! Zo heerlijk! Ik heb dan ook staan stuiteren toen dit vervolg binnenkwam. Gelijk erin begonnen? Ja, duh! En vond ik 'm weer zo fijn? Dat lees je hier.De inhoud

Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.


Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?


Look & Feel

Uitgeverij Boekerij heeft weer een heel mooi boek afgeleverd. Dat het niet het in eerste instantie beloofde bedrukte boekblok heeft, is natuurlijk erg jammer. Ook ik moest een kleine teleurstelling verwerken. Maar verder ziet hij er precies hetzelfde uit als het eerste deel: weer een in leer gebonden boek met bedrukte schutbladen. De cover past mooi in lijn met het eerste deel en als je ze naast elkaar legt, is het overduidelijk dat ze een serie vormen.


De cover sluit wederom aan bij de Dark Academia-trend; een beetje chique, donker, historisch en sexy gevoel.


Daar waar in het eerste boek de hoofdstukken afwisselend vanuit het perspectief van Ruby en James werden verteld, volgden we in dit deel ook de perspectieven van Ember (het zusje van Ruby) en Lydia (het zusje van James). Dit vond ik zelf heel tof gedaan!


Oordeel

Of ik weer net zo heb genoten van dit boek als van de vorige? ZEKER! Wat is dit toch een heerlijke serie! Daar waar de spanningselementen in dit boek iets minder waren - werd het 'lekkere lezen' hierdoor niet beïnvloed. Je wil wederom blijven doorlezen als je eenmaal bent begonnen aan dit boek. Mona Kasten heeft een ontzettend toegankelijke, beeldende en fijne schrijfstijl. Door deze boeken ben ik ook absoluut benieuwd naar haar eerder verschenen boeken.


In mijn recensie van Maxton Hall College (lees deze hier) omschreef ik de sfeer als High School Musical meets After van Anna Todd. Daar sluit ik mij nog steeds bij aan. De roman is wederom heerlijk juicy, sexy, romantisch, schandalig, herkenbaar en heel erg fijn. Extra leuk aan dit boek vond ik dat we nu ook het verhaal vanuit de ogen van Ember en Lydia meekrijgen en hen dus ook iets beter leren kennen. Het afwisselen van de perspectieven is verre van storend, omdat Kasten de personages goed weet neer te zetten met ieder zeer karakteristieke eigenschappen. Elk personage heeft iets interessants over zich heen, waardoor het juist leuk is om in hun huid te kruipen.


Maxton Hall College is de enige school die je wél in de zomervakantie wil bezoeken!Heb ik mijn zusje gedwongen om deze boeken op haar vakantiestapel te leggen? Absoluut! Dit zijn heerlijke boeken om in te duiken naast het zwembad. Maxton Hall College is de enige school die je wél in de zomervakantie wil bezoeken!


Zo. En dan wil ik eigenlijk nu wel gelijk door in het derde deel. Kunnen we 'm niet eerder laten verschijnen dan januari 2024, Boekerij?


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Boekerij

Auteur: Mona Kasten

Vertaler: Joyce Sengers-Bekkers

Prijs: €22,99 / E-book €13,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 13-07-2023

Pagina's: 336

ISBN: 9789022598054


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Kommentarer


RECENTE BERICHTEN

bottom of page